mirna skrgatic, martina reiter

Mirna Škrgatić i Martina Reiter, nove perspektivne kantautorice

Muzika - regija Show Time

Predstavljamo vam debitantske pjesme Mirne Škrgatić, mlade rocky autorice i pjevačice iz Rijeke, te klasičarski i jazz školovane pop pjevačice i autorice Martine Reiter iz Zagreba.
Zaljubljena u glazbu od malih nogu, sigurno zbog činjenice što joj je tata bio poznati glazbenik i autor, Marin Škrgatić, Mirna je počela intenzivno pisati pjesme, ali će ih tek od sada predstavljati publici.

Naime, ranije je samo pjevala u raznim sastavima, pa je tako kratko bila u poznatom zboru Putokazi, a jedno je vrijeme pjevala back vokal u riječkom electro-pop-rock bendu Quasarr.

S prvom svojom autorskom pjesmom ”Tvoja laž” Mirna otvara solo karijeru i ako je suditi po tom vrlo dobrom i zanimljivom slow-rock komadu, nema razloga da ne bude i uspješna.

Martina Reiter je isto tako u muzici od najranijeg djetinjstva, prošavši školovanje od osnovne i srednje glazbene škole do završenog studija na Jazz institutu u Berlinu pod mentorstvom vodećih muzičara svjetske glazbene scene kao što su Judy Niemack, Jay Clayton, Greg Cohen, John Hollenbeck i drugi.

Preko popa, jazza, šansone ili filmske muzike skupljala je iskustvo koje je uobličila u prvi autorski singl ”Pjesma koja vodi u tvoj san“, čiji naslov je otkriva inspiraciju autorice u japanskoj poslovici ”Ako noću ne možeš zaspati, znači da si budan u nečijem snu”.

Impresivan jazzy-pop Martine Reiter u studiju je ostvaren s ekipom mladih instrumentalisva, Ivanom Končićem na klavijaturama, Lukom Veselinovićem na kontrabasu i Borkom Rupena na bubnjevima. Snimanje i miksanje je obavio Luka Grubišić-Čabo, a završnu obradu i mastering potpisuje inženjer Barry Gardner iz londonskog studija Safe and Sound Mastering i cijeli taj paket itekako se dobro čuje.

Martinin plan nakon premijernog singla: Radim na organizaciji i realizaciji nekoliko koncerata iduće godine, na kojima bih se predstavila publici. U planu je dovršiti glazbenu priču koju sam započela “Pjesmom koja vodi u tvoj san”, zaokružiti je i snimiti cijeli album. Najvažnije od svega je da mogu neovisno stvarati i pisati svoju glazbu, bez kompromisa. Nastojim da me ni u kojem slučaju okolina ne natjera da stvaram ono što ne želim. Umjetnički dio života i svoje autorstvo želim ostaviti slobodno od bilo kakvih ustupaka.