Info Band (Split)

Nova imena region-scene: Info (Split)

Muzika - regija Show Time

Info je naziv peteročlanog benda iz Splita, kojeg smatraju novom pop-rock atrakcijom, a priča koju o sebi sami kazuju to će i potvrditi.

Mi smo pomalo neobičan bend, jer su u postavi iz Splita, Dubrovnika, Imotskog i Žrnovnice, a to su Ivan Anić, Ivan Trpimir Lozić, Antonio Grkeš, Hrvoje Domazet i Rade Popadić.

Svaki član benda daje svoj doprinos, svaki na svoj način, a evo kako to izgleda.

Prvi je Rade Popadić, glavni ‘krivac za naše okupljanje, koje je započelo prošle godine, a Rade, nekad član klape Sv.Florijan, mnogo pomaže bendu oko promocije i na cijeli ekipu djeluje kao motivator za rad.

Bendovi obično imaju u svom sastavu autore glazbe i tekstopisce, a rijetko koji i vlastitog, stalnog producenta. Hrvoje Domazet, student na glazbenoj akademiji u Splitu, radi taj posao: sve u vezi snimanja, aranžiranja, miskanja i masteriziranja odrađuje Hrvoje sam i bez njega naš put bio bi mnogo teži.

Info Band, snimanje spota

Ivan Lozić, jedan od pjevača i basist u bendu, osim iznimnih vokalnih sposobnosti, piše tekstove i bavi se video dizajnom. Inače je profesor vjeronauka, član Vis-a Domonik, te klavijaturist i pjevač benda Aura. Kao takav definitivno je vrijedan kotačić u bendu.

Antonio Grkeš, student klavira na Akademiji u Splitu, autor je glazbe većine pjesama koje bend planira snimati za prvi album. I on ima dovoljne energije za druge glazbene aktivnosti, pa zajedno s Hrvojem djeluje i vodi Vis Veritas Aeterna, studentski sastav u Splitu koji se bavi duhovnom glazbom.

Već malo više poznat javnosti od nas ostalih, Ivan Anić bavi se pjevanjem cijeli život. Svira gitaru, radi i studira, a već dvije godine pjeva u gospel zboru Mihovil.

Iako smo pokušavali i ranije objaviti prvu vlastitu pjesmu, to smo uspjeli tek početkom četvrtog mjeseca. Fokus nam je da završimo i izdamo prvi album, za koji već imamo dovoljno pjesama, ali nam treba vremena da ih snimimo.

Inače, specifični smo po tome što nemamo službeno jednog frontmena, već međusobno, u raznim pjesmama, dijelimo pjevačke uloge.

Budući da u Splitu ima jako puno talentiranih i dobrih mladih glazbenika, zapravo cijela Dalmacija vrvi od talenata i konkurenciju čini ogromnom, znamo da je teško uopće dobiti priliku za izlazak iz anonimnosti, ali Info čine uporni glazbenici i zato poručujemo – sačekajte koji mjesec i našu drugu pjesmu, pa ćete čuti kakve adute imamo.