balkaneros-dadada

Ljeto uz grupu Balkaneros

Muzika BiH Show Time

Ljetna sezona za Balkaneros nije vrijeme odmora: juli provodi na probama i u studiju, radeći novu rasplesanu ljetnu pjesmu, a u avgustu ima zakazanih sedam nastupa po srednjoj Bosni.

Nakon što je Balkaneros oduševio oko 5000 Vitežana, prije dva mjeseca, kao zvijezde programa priređenog na trgu uz Dan grada, grupa je dobila novu sličnu pozivnicu – 1. 8. će svirati na tradicionalnim Kakanjskim danima.

Od programa u istom mjesecu izdvajaju se dva uzastopna partyja uz Sarajevo Film Festival – 16. 8. u sarajevskom Monumentu i dan poslije u klubu City Pub – a među posebnima je i koncert u inspirativnom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Vranduk, 18. 8.

Prije serije koncerata Balkaneros vrijeme provodi u studiju, – otkriva lider grupe, Haris Abdagić. – Tri mjeseca poslije pjesme ‘’Da da da’’, koja je po broju pregleda nadmašila i naš famozni spot sa obradom ‘’Money for Nothing’’ što je zavšila i na Knopflerovoj stranici, vrijeme je za još jednu našu novu, rasplesanu i pravu ljetnu pjesmu. Radni joj je naziv ”Sicilija”, pa možete naslutiti njeno raspoloženje, a o čemu je riječ otkrivamo idućeg mjeseca, kada očekujemo promociju spota.