Kezz, naslovnica albuma

Kezz i debi album… spremni za nove muzičke vidike?

Muzika - regija Show Time

Godinu dana od pobjede na regionalnom muzičkom konkursu “Ženski element”, Tamara Ristić Kezz predstavlja svoj album prvijenac u izdanju Mascom Recordsa, sa 11 novih pjesama i bonusom “Moma” koji joj je i donio pobjedu na spomenutom konkursu.

Kezz je kantautorka rodom iz Kikinde i pažnju je privukla live looping nastupima, kojima se odmah izdvojila iz prosjeka, stvarajući kombinaciju izvornog i modernog, dakle prirodnog i elektronskog zvuka.

Nastupa sama uz looper, klavijaturu i melodiku, a muzikom i posebnim stilom pjevanja otkriva da njena ispiracija korijene ima u tradicionalnom izrazu slavenskih naroda, koje isprepliće elektronskim zvukom i nerijetko vrlo moćnim gitarskim rifovima.

Do sada je samostalno ili kao dio različitih muzičkih projekata, nastupala u Srbiji i drugim zemljama regiona, te u Bugarskoj, Grčkoj, Španiji, Italiji, Austriji, Češkoj i Norveškoj.

Nimalo bez osnova nije jedna tvrdnja: Danas Beograd, sutra možda i Berlin. Vedar duh i idealno prezentiran osjecaj za sluh nagovještavaju da će ova djevojka daleko dogurati.

Album “Kezz” je priča o početku, djetinjstvu, krhkosti, nježnosti i čvrstini, upornosti, traganju, odlučnosti i odlasku, o snovima, naslijeđu, sjećanju i ljubavi koja se već sastoji u svemu pomenutom. Ona je pokretač i samo zahvaljujući njoj danas držim svoje djelo u rukama – riječi su kojima Tamara opisuje svoje prvo izdanje.

Sve to možete poslušati na Deezer platformi.