Flyer, pop grupa

Flyer objavio treći studijski album ”3”

Muzika - regija Show Time

Jedan od istaknutih hrvatskih pop bendova, grupa Flyer, poslije 10 godina pauze, objavila je treći studijski album nazvan samo “3“, sa 10 autorskih brojeva i zanimljivom obradom “Radio” iz opusa grupe Haustor.

Kompletnu muziku i tekst na albumu potpisuje klavijaturista Mario Kovač, a aranžmane cijeli bend, dok su produkciji odradili Goran Martinac, Zvonimir Dusper i Samir Kadribašić.

Na sceni više od 15 godina, zagrebački Flyer su i kao ”početnički sastav” svojim netipičnim izvedbama pokazivali da su vrlo perspektivni, pa su, tako, još 2003. godine na tada regionalno cijenjenom demo festivalu Heineken Music Fest u Zenici, u konkurenciji 60 bendova, od žirija dobili nagradu upravo kao najperspektivniji izvođač.

Flyer - nagrada za najperspektivniju grupu 2003.
Flyer – nagrada za najperspektivniju grupu 2003.

Bogata ritam sekcija, melodičnost koju nose fini ženski vokali i stihovi koji odskaču od uobičajenih pop tema prepoznatljive su značajke Flyera, koji je prije najnovijeg izdanja pod etiketom Croatia Recordsa objavio još albume “Epopeja” (2005.) i “Iluzija” (2007.).

Zanimljivo je da su ‘trojku’ najavili sa čak osam video spotova, za pjesme ”Sretno izgubljen”, ”Inspiracija”, ”Sve je u redu”, ”Ruke”, ”Radio”, ”Nismo sami”, ”More” i ”Pjesma za dvoje”.