Balasevic & Monteno

Balašević o Montenu

Celebrity Show Time

Iako je svakodnevno znatiželjno zavirivanje u tuđe Facebook profile gubljenje vremena, ponekada na nekim stranicama možemo otkriti i biserčiće, poput kratkog posta na fanovskoj stranici Đorđa Balaševića.

Jedna anegdota koja ide kao skica za epitaf Kemi… Jednom smo svirali u Banja Luci, gde su bili svi mogući likovi sa estrade, i neki mangupi su provalili u garderobu i ukrali kožnu jaknu koja im se činila onako kao dobar plen. To je bila Kemina jakna u kojoj su mu bili ključevi od auta i sve ostale stvari… A Kemo se nije nervirao puno, ko da je znao… Za pola sata, kad je pušten glas o tome, pojavili su se ti likovi i vratili jaknu, rekli su samo pandurima: – Nismo znali da je Kemina…. To sve priča o njemu…

Tako je Balašev fan prenio jednu uspomenu Panonskog mornara, uz jednako interesantnu fotografiju u prilogu. Snimljena je 2000. godine, kada je u sarajevskoj Zetri priređen ”Najveći koncert u gradu”, koji su na ravnopravne dijelove podijelili Indexi s Vladom Kreslinom kao posebnim gostom, Kemal Monteno, Oliver Dragojević i Đorđe Balašević.

Na fotografiji su, s lijeva na desno, Oliver Dragojević, Vlado Kreslin, Đorđe Balašević, kompozitor i dirigent Stipica Kalođera i Kemal Monteno.

Najveci koncert u gradu, Sarajevo_2000
Najveći koncert u gradu, Sarajevo 2000.