Nova imena region-scene: Trnje, punk-rock (Beograd)

Muzika - regija Show Time

Zanimljiv početak: u Beogradu su, u martu 2015., Igor Pašalić i Luka Rašković formirali punk rock grupu i uradili nekoliko pjesama, a da ime bendu još nisu dali.

Bezimeni nisu ostali i poslije prve “Nema izlaza” i još tri autorske pjesme, nazvali su se Trnje.

Ako su inspiraciju pronašli u latinskoj izreci ‘Preko trnja do zvijezda’, u nepune dvije godine postojanja zaista su pokazali odlučnost (sa dobrim temeljem) da napornim i intenzivnim radom dođu do rezultata koji će ih izdvojiti iz mase novih sastava.

Prvi je bio – nagrada publike na Beogradskom autorskom rock festivalu (BARF 2015).

Trnje uživo (URMUS)
Trnje uživo (URMUS)

Tokom te 2015. uradili su dovoljno novih pjesama sa standardnom buntovničkom punk-poetikom (”Probudi se”, ”Nemam ja ništa s tim”, ”Kaži mi kaži”…), pa su početkom naredne godine ušli u studio i snimili prvi album ”Bes u Beogradu”, kao četvorka u kojoj su bili osnivači benda Igor Pašalić (gitare) i Luka Rašković (bas i vokal), te Saša Otašević i Vladimir Bejin.

Ova potonja dva ipak nisu ostali u ekipi i zamijenili su ih Ivan Ivanovski (gitare) i Marko Ilić (bubanj).

Pored stalnih klupskih svirki, Trnje je nastupilo na koncertu “1000 muzičara za promene” u Udruženju rock muzičara Srbije i na festivalu Golubac Rising, no potpuni test njihovog rada će biti kada se počnu koncertno predstavljati po cijelom regionu.

Da bi to imalo smisla, Trnje je nedavno na svoj You Tube kanal postavilo cijeli album u audio formatu (link), dok su za temu ”Kaži mi kaži” uradili i prvi video spot.

Uz ovo slijedi važna informacija: bend Trnje je već počeo s radom na novom albumu. Pa onda već mogu ozbiljno planirati regionalne koncertne pohode.