The A! - promocija albuma Stereo

Zagrebački ‘Whole Lotta Love’ za 50 godina Zeppelina!

Muzika - regija Show Time

Objavljujući video za live obradu kultne pjesme ”Whole Lotta Love”, zagrebački bend The A! je, možda i prvi u svijetu, započeo obilježavanje 50-godišnjice od osnutka jedne od najvećih planetarnih rock grupa, legendarnih Led Zeppelina.

Ovaj značajni jubilej u rocku zvanično će se obilježavati iduće godine, a razlog da svoj cover snime objasnio je Mihael Kvorka, pjevač benda The A!, otkrivajući da je to, zapravo, samo početak njihove zanimljive ideje:

“Led Zeppelini su jedan od izvođača koje svi iz benda slušamo, a osim što su odlični sami po sebi, uvijek su nam se sviđale njihove pjesme i znali smo se često pitati kako bi ti rock klasici mogli zvučati u našem stilu. Tako je nekako došlo i do naše prve obrade pjesme “Whole lotta love”  na koju je publika odlično reagirala gdje god smo svirali pa smo se odlučili snimiti je. Kako se bliži 50. godišnjica Zeppelina, pala nam je na pamet ideja da snimimo digitalni EP od 4-5 pjesama koje ćemo, počevši sa ovom obradom, izdavati svakih par mjeseci sve do obljetnice. To je naš skromni doprinos i podsjetnik na velikane, ali i dokaz da su njihove pjesme vječne te se mogu odsvirati na više načina od originala”.

Zagrebački ‘fussion’ sastav (pop, soul, funk, blues, hip-hop, rock), pored autorskog rada, inače voli na svoj specifični način obrađivati standarde svjetske muzičke baštine (poput jazz klasika ”Summertime”), ali i probrane domaće.

Za neke od njih nikada ne biste mogli pomisliti da im sasvim pristaje novo ruho, a takav je evergreen Miše Kovača ”Ostala si uvijek ista”, jazzy obrada koja je predstaljena na vrlo zanimljivoj kompilaciji ”Zimzeleno a novo 2” u izdanju Croatia recordsa.

Podsjećajući da je The A! s radom započeo 2013. i prošle godine objavio dvojezični album ”Stereo”, spomenimo da bend već uveliko radi na novom albumu, koji je prije nekoliko mjeseci najavljen spotom ”Jedan dobar razlog” i nedavnom engleskom verzijom ”Now that you´re gone”,  a za kraj idućeg mjeseca najavljena je i nova pjesma.