No Rules i dalje ‘Na cesti bola’

Muzika BiH Show Time

Jedna od asocijacija bluesa je ‘bol u duši’, a u konkurenciji današnjih dominantnih trendova, svirati blues rock nije ništa drugo nego upravo biti ”Na cesti bola” – što je sjajni naziv novog albuma tuzlanske grupe No Rules.

Sedam godina poslije albuma “Homesick blues”, izdanog u Sloveniji (Front Rock Maribor), tuzlanska grupa No Rules, predvođena gitaristom, pjevačem i autorom Goranom Čamparom, objavljuje svoj četvrti studijski album pod etiketom beogradske diskografske kuće Take It Or Leave It Records.

Trebao je ovaj album puno ranije izaći, ali valjda je i to dio spomenutog paketa zbog kojeg je nazvan ”Na cesti bola”.

Kao i na ranijim izdanjima, kompletan autor tekstova, muzike i aranžmana je Goran Čampara, produkciju u tuzlanskom studiju “Pogon” uradio je Dražen Mulaosmanović, a zasluge za čvrsti, energični zvuk pripadaju još članovima benda – Saninu Imamoviću (solo gitara), Željku Jokiću (bas gitara) i Seadu Hadžiću (bubnjevi).

Kao jedini bend u BiH koji svira bazični ritam & blues-rock i uz to pjeva na bosanskom jeziku, No Rules zaslužuju puno više prostora od kratke vijesti, a njega već rezerviramo za recenziju albuma, koju ćemo objaviti za koji dan.

Do tada poslušajte/pogledajte i drugi video spot urađen za predstavljanje novog izdanja.

AMUS logo