Kontras, Niš

AV! Jasna poruka Kontrasa na šaljiv način. Ili je, ipak, ozbiljna?

Muzika - regija Show Time

AV! AV! AV! AV! Na svim vestima! AV! AV! AV! AV! Na svim portalima! AV! AV! AV! AV! U našim glavama! Bend Kontras je stvarno kontra svih, a što se nas tiče, ovo će biti jedine političke ‘novosti’ na našem portalu.

Političku scenu sigurno neće uzdrmati, ali bi pjesma ”AV!” mogla ustalasati ska i punk scenu u regionu. Bend Kontras iz Niša je ovaj video spot danas objavio kao najavu za drugi album “Smrt svetu” koji će ovog proljeća objaviti Mascom Records.

Muzička razmišljanja nekih provokativnih rock bendova o dugogodišnjoj realnosti u ovdašnjim našim društvima, u kojima su politika i političari preuzeli primat u svim medijima, nisu ništa novo (vidjeti npr. poglavlje Let3). Ali, šutjeti još je poraznije. Kada se u cijelu priču doda mrva humora i ironije, onda takvo izražavanje ima još više smisla.

kontras _ AV_montaza
Bendovska ilustracija ”AV” (za noćnu publiku) i redakcijski prijedlog (za dnevne termine i mlađu publiku)

Bend Kontras je nastao krajem 2012. godine i čine ga Milan Stevanović Crni (vokal, solo gitara), Aleksandar Mitić Mav (bas gitara), Petar Milošević (ritam gitara), Edin Radončić Đido (bubnjevi), Lazar Nikolić (truba) i Ilija Stanković (trombon). Muzički stil im je ska i punk, a pjevaju uglavnom o svakodnevici običnog čovjeka.

Iza sebe imaju album “Grad” iz 2014. godine, dva spota i pregršt nastupa u Srbiji i Bugarskoj, od kojih posebno izdvajaju nastup sa čuvenom ska grupom The Toasters iz New Yorka.

U proljeće prošle godine grupa je ušla u studio i počela snimati drugi album pod nazivom “Smrt Svetu”, ali prije njegovog kompletiranja izbacuju singlove, kao što je, za ovaj društveni trenutak, vrlo aktuelni “AV!”

Naslovna fotografija: Vukašin Stanojević