100Baltazara

100 Baltazara? Za dva znamo da su Puljiz i Saša Antić (TBF)

Muzika - regija Show Time

Ako znamo da im se sviđaju Depeche Mode, Nick Cave, The Cure i David Bowie, onda možemo odmah pretpostaviti kakvo muzičko raspoloženje donosi projekt ‘100 Baltazara’, zamišljen kao zajednički rad niza različitih muzičara.

100 Baltazara, projekt Ante Puljiza (ex Frakcija i Indigo) i Saše Antića (TBF), premijerno se predstavio početkom prošlog ljeta singlom “Čudna pitanja”, a za ovo je proljeće pripremio novi pod nazivom “Šlag”, za koji su muziku i aranžman uradili Saša i Ante, a ovaj drugi je autor teksta.

100Baltazara

“Šlag je pjesma o platonskoj ljubavi prema ženama. Svih 100 Baltazara dobro znaju da je uz nekoliko toplih riječi i poneku kavalirsku gestu, osmijeh na licu svake žene zagarantiran. Pozdrav ženama”, rekao je jedan od Baltazara.

Naziv projekta, 100 Baltazara, nastao je na metafori poznatog crtanog filma, a zamišljen je kao zajednički rad različitih muzičara, od kojih svaki daje svoj specifičan zvuk i pečat u zvuku kojeg stvaraju.

Redovne informacije o Balatazarima možete pratiti na ‘stranici za curenje glazbenih uradaka iz radionice 100 Baltazara’ (link), a za prvo upoznavanje pogledati prvi i najnoviji spot.