Balašević Tribute Neki Novi Klinci

Balašević tribute bendovi u akciji

Muzika - regija Show Time

Tri benda nastala u počast Đorđu Balaševiću priređuju koncerte u ovo predvalentinovsko vrijeme, koje sasvim prirodno asocira na veliki romantičarski opus Panonskog mornara.

Beogradski sastav ‘Balašević tribute skupina drugara Samo retki nadju retke’ egzistira nekoliko godina i svirao je do sada diljem Srbije, pa u Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Rijeci, Karlovcu, po Sloveniji… a novu balaševićevsku feštu zakazali su za 8. februar u Jolly Roger Pubu u Beogradu.

Balasevic Tribute - Samo retki...

Neki Novi Klinci su zagrebački Balašević tribute band za koji je ideja rođena sada već daleke 2006. Budući da su prvi javni nastup imali na Valentinovo, 14. 2. 2007. godine, u jednom od malih brodića uz rijeku Savu, koncert za ovaj dan zaljubljenika postao je tradicija.

U zagrebačkom klubu Boogaloo, 11.2.2017., Klinci izlaze pred publiku 191. put!

Regionalno najpoznatiji i najaktivniji bio je (Ne)normalni Balašević tribute bend sastavljen je od grupe muzičara i vjernih fanova ovog muzičara koji dolaze iz Novog Sada, a na njegovim temeljima nastao je Remorker Balašević tribute band. Naime, (Ne)normalni, koji su nekada svirali samo Đoletove pjesme, danas sviraju svoje.

Upravo u tom skraćenom nazivu, (Ne)normalni će, zajedno sa grupama Ničim izazvan i Voland Le Mat, zasvirati dva uzastopna koncerta u beogradskom klubu Mixer House, 15. i 16. 2.

Na kraju, spomenimo da je u januaru 2010. sarajevski muzičar Adnan Kukuruzović okupio prvi bosanskohercegovački Balašević tribute band Tajni gaz. I ovaj je sastav ‘skitao’ po klubovima u regionu, ali za Valentinovo će odmarati.