Eros Ramazzotti

Ramazzotti & Fonsi – kad se pomiješaju italijanska i portorikanska strast

Muzika - svijet Show Time

Popularni talijanski pjevač jučer je objavio 14. studijski album ”Vita Ce N’è”, koji će koncertno predstaviti iduće godine i u ovim krajevima, za sada sigurno u Beogradu.

Kao posebni gosti na novom albumu našle su se neke od najvećih svjetskih zvijezda, ovogodišnja dobitnica Grammyja Alessia Cara (”Vale per sempre) i planetarni latino pop broj jedan Luis Fonsi (”Per le strade una canzone”).

Ramazzotti je i ranije svoju internacionalnu popularnost gradio duetima sa poznatim zvijezdama, pa su mu, među ostalim, u pjesmama gostovali Cher, Joe Cocker, Anastacia, Ricky Martin i Tina Turner, s kojom je ’97. snimio “Cose della vita“, duet verziju četiri godine poslije originala i uzletio u vrhove većine svjetskih lista.

Luis Fonsi, kao trenutno najkomercijalnije moguće ime, Ramazzottiju će vjerovatno dati ogroman novi poticaj pjesmom u kojoj je pomiješana italijanska i portorikanska strast, što je zanimljivo i za ovdašnju publiku.

Naime, promocija albuma na velikoj svjetskoj turneji počinje 14. 2. 2019. u u Münchenu, a za sada je kao jedini koncert u ovim krajevima utvrđen termin u Beogradu, 24. 9.