Nesto izmedju - bend

Nova imena region-scene: Nešto između (Mostar)

Muzika BiH Show Time

Kada cijela ekipa u bendu svi skupa imaju manje godina od samo jednog člana, recimo, Stonesa i rade autorske rock pjesme, pa uspijevaju doći i do prvog albuma – potporu im maksimalno treba pružiti.

Rock grupa Nešto između formirana je 2013. godine i locirati je možemo samo kao ‘hercegovačku’, jer joj postavu čine srednjoškolci iz Čitluka, Međugorja, Čapljine, Ljubuškog…

Muzički su odrastali uz Atomsko sklonište, Azru, Opću opasnost, EKV, Zabranjeno pušenje, Prljavo kazalište, Riblju čorbu… čije pjesme su izvodili na klupskim svirkama po Hercegovini, dok se nisu usudili da počnu s autorskim. Prijeći tu presudnu granicu mnogi cover bendovi iz manjih sredina, ma koliko talenta imali, nažalost nikada ni ne pokušaju.

Svi mladi muzičari znaju kakvo je to ogromno iskušenje kada u klubu, poslije sviranja obrada svima poznatih hit pjesama slavnih bendova, uz koje ste raspoloženje podigli do vrhunca, odjednom treba zasvirati nepoznatu, koju publika nikada nije čula. Tada ili jesi ili nisi.

Da oni jesu povjerovala je ekipa: bubnjar Ante Martinović, pjevač i ritam gitarista Brane Zorić, basista Ilija Kordić, solo gitarista Andrija Šimić i ritam&solo gitarista David Glibo (koji više nije u trenutnoj postavi). Istina, u nekoj ne tako dalekoj budućnosti predstoji im naredni, možda i veći ispit zrelosti – da članovi grupe samostalno rade sve autorske pjesme.

Naime, za debitantski album nazvan ”Budi svoj”, objavljen krajem 2016. u izdanju Croatia Recordsa, većinu stihova im je napisao Darko Martinović, a neke od muzičkih tema komponirao mostarski producent Josip Joco Vukoja.

U rocku nema bendova koju su dugotrajnu i uspješnu karijeru održavali na tuđim pjesmama, jer osnovna filozofija rocka jeste – vlastita riječ, vlastiti izraz.

Ipak, dečki iz Nešto između su sudjelovanjem u stvaranju pjesama i aranžmanima pokazali da imaju talenta, spomenutom ‘hrabrošću’ su potvrdili odlučnost, snimanjem čak šest video spotova sa prvijenca (što je podvig u ova kokuzna vremena) otkrili su da imaju dovoljno vjere u sebe i ambiciju da traju, pa sve to obećava trajnije prisustvo na sceni.

Video singlovi koji su se do sada pojavili su “Budan i živ”, “Poslušan”, “Ljubavna”, “Vraćam se”, “Budi svoj” i najnoviji ”Bajka”.

Spot za ”Bajku” sniman je u zimskom ambijentu u Gorancima, planinskom dijelu Mostara, te na mostarskoj avio-pisti, a obzirom da je glumica dobar dio rada provela bosa na niskoj temperaturi, umjesto slavlja povodom zadnje klape snimanja, završila je u krevetu s povišenom temperaturom i prehladom. Redatelj i snimatelj spota je Dino Kadragić.