FENA Novost: Ministar Muratović podržao projekt Udruženja studenata medicine u BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-24 16:43:44

Ministar Muratović podržao projekt Udruženja studenata medicine u BiH

TUZLA, 24. januara (FENA) – Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović sastao se danas s predstavnicima Udruženja studenata medicine u BiH.

Studenti medicinskog fakulteta u Tuzli su ministru prezentirali projekt “Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade BoHeMSA”, čiji slogan je “Različitost ne znači nemogućnost”, koje Udruženje planira organizirati od 4. do 7. aprila ove godine.

Projektom je predviđeno organiziranje sportskih takmičenja, edukativnih radionica, te javnu tribinu na temu “U zdravom tijelu zdrav duh – kretanjem do zdravlja”, s ciljem inkluzije djece s poteškoćama u razvoju u sve društvene aktivnosti, posebno obrazovanju.

Ministar Muratović je izrazio zadovoljstvo radom Udruženja studenata i dao je podršku projektu.

– Ministarstvo će dati saglasnost za realizaciju projekta, kao i podršku za provođenje ovih aktivnosti, pogotovo kada se radi o uvažavanju različitosti svakog pojedinca. Sport je jedan od načina uspješnog uključivanja ovih osoba u svakodnevni život – kazao je Muratović.

Inače, prema riječima Nermina Alibašića, koordinatora projekta, ambasadori ovog projekta su Amel Tuka i Mustafa Mehić, a očekuje se učešće oko 1.000 takmičara iz BiH koji će se takmičiti u atletici, fudbalu, košarci i plivanju, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2jadkzq