FENA Novost: Sablić: Široki može izboriti Ligu za prvaka

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-18 14:34:16

Sablić: Široki može izboriti Ligu za prvaka

ŠIROKI BRIJEG, 18. siječnja (FENA) – Novi trener nogometaša Široki Brijeg Goran Sablić smatra kako stanje na ljestvici Premijer lige BiH nije realno i očekuje da će NK Široki u proljetnom dijelu sezone uspjeti izboriti Ligu za prvaka.

“Došao sam u Široki Brijeg, u jednu pravu nogometnu sredinu s tradicijom, koja voli nogomet i svoj klub. Poznajem dosta toga, pratim bh. ligu, gledao sam i neke utakmice jesenas, a puno će mi u tome sa svojim saznanjima i procjenama pomoći i moji pomoćnici Hrgović i Ćorić. Želja mi je, dakako, da polučimo uspjeh – uđemo u Ligu za prvaka, onda da ostvarimo što bolji plasman, a tu je još i Kup kao dobra prigoda za plasman u Europu”, kazao je Sablić na konferenciji za novinare.

Da Široki Brijeg, unatoč trenutačnom bodovnom zaostatku, ima dobre izglede za plasman u Europu smatra i sportski direktor Dalibor Šilić, koji je napomenuo da je sa Sablićem dogovorena suradnja na godinu i pol godinu.

“Istina je da smo imali burnu jesensku polusezonu. Ipak, s obzirom na naš raspored i raspored naših izravnih konkurenata, vjerujem kako imamo jako dobre izglede za plasman u Ligu za prvaka. Ako kojim slučajem ne uspijemo u tome, neće se klub raspasti, jer i Kup je dobra prigoda za Europu”, istaknuo je Šilić.

Novoimenovani Sablićev pomoćnik Mirko Hrgović kazao je kako će nakon dva angažmana kao igrač u Širokom, dati sve od sebe kako bi svojim angažmanom u stručnom stožeru pomogao Širokom.

Donedavni trener Kluba s Pecare Denis Ćorić, koji će uz Hrgovića biti Sablićev pomoćnik, zahvalio je vodstvu kluba, istaknuvši kako mu je bilo zadovoljstvo biti prvi trener Širokog.

U okviru priprema za nastavak sezone Široki će prvu provjeru imati 21. siječnja protiv Čapljine, dok će četiri dana kasnije odigrati prijateljski susret s Croatijom iz Zmijavaca.

Zatim slijedi nastup na turniru Istria Winter Cup, od 28. siječnja do 5. veljače, a “generalka” pred početak proljetnog dijela prvenstva bit će susret s Vitezom u gostima, ako dopuste vremenske prilike.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2k484lE