FENA Novost: Abbas odgodio dolazak u Pariz uoči mirovne koferencije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-13 14:28:50

Abbas odgodio dolazak u Pariz uoči mirovne koferencije

RAMALLAH, 13.januara (FENA) – Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas odgodio je svoju posjetu Francuskoj uoči nedjeljne međunarodne mirovne konferencije u Parizu, izjavio je viši palestinski diplomat za Xinhuu.

Salman al-Herafi, ambasador Palestine u Francuskoj, kazao je u telefonskom razgovoru da je predsjednik Abbas namjeravao posjetiti Pariz 14. januara bi pregledao rezultate mirovne konferencije koja će se održati u Parizu 15. januara.

Međutim, kako su agenda/raspored predsjednika Abbasa i njegovog francuskog kolege Francoisa Hollanda popunjeni, oni su se složili da promijene raspored, odnosno pomjere bilateralne sastanke za dvije sedmice, prema riječima višeg diplomate.

Abbasova posjeta Francuskoj bila je inicijativa Hollanda, dodao je on.  

Al-Herafi je naglasio da odgađanje posjeta nema nikakve veze s mirovnom konferencijom koja će biti održana u Parizu  kako je i planirano.

Predstavnici 72 zemlje, kao i Evropske unije, Ujedinjenih nacija, Arapske lige, kao i Afričke i Islamske organizacije prisustvovat će mirovnoj konferenciji koja se organizira u namjeri postizanja rješenja palestinsko-izraelskog sukoba. 

 

(FENA) B.D.

http://ift.tt/2jLVMOZ