FENA Novost: Završen dokazni postupak za zločine počinjene na području Sanskog Mosta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-12 14:57:21

Završen dokazni postupak za zločine počinjene na području Sanskog Mosta

SARAJEVO, 12. januara (FENA) – Na suđenju četvorici optuženih za zločine počinjene na području Sanskog Mosta, Sudsko vijeće je konstatiralo da je dokazni postupak završen.

Predsjedavajuća sutkinja Mediha Pašić je rekla da je odbranama Gorana, Milorada i Ranka Mrđe, te Mileta Kokota dostavljena izmijenjena i precizirana optužnica.

Odbrana trećeoptuženog Ranka Mrđe je istakla da se pisanim putem izjasnila o izmijenjenoj optužnici, dok su ostale odbrane kazale da nemaju primjedbi.

Tužilaštvo BiH tereti Milorada, Gorana i Ranka Mrđu te Mileta Kokota za učešće u zločinima počinjenim nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, uključujući ubistva, silovanja, premlaćivanja, pljačkanja i druga psihička i fizička zlostavljanja počinjena na području Sanskog Mosta.

Kako stoji u optužnici, oni su zločine počinili kao pripadnici Šeste sanske pješadijske brigade Vojske Republike Srpske (VRS).

Sudsko vijeće je prihvatilo dodatni materijalni dokaz odbrane trećeoptuženog Mrđe, odnosno potvrdu da je optuženi bio vlasnik tri putnička vozila u Sloveniji, gdje su bila i registrirana.

Iznošenje završne riječi Tužilaštva zakazano je za 9. februar, prenosi BIRN.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2igqjns