FENA Novost: Goethe-Institut BiH otvara Info-centar

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-09 07:31:46

Goethe-Institut BiH otvara Info-centar

SARAJEVO, 9. januara (FENA) – Goethe-Institut Bosne i Hercegovine danas će u Sarajevu “Danom otvorenih vrata” i raznolikim programom upriličiti otvaranje Info-centra.

Direktorica Goethe-Instituta Charlotte Hermelink otvorit će Info-centar, a prisutnima će se obratiti, između ostalih, Natascha Garloff-Jonkers iz Ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini i direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina.

Bit će održana probna nastava za odrasle i djecu, savjetovanje i korisne upute u vezi s učenjem njemačkog jezika, kao i informativne manifestacije o kursevima njemačkog jezika, jezičkim ispitima, mogućnostima studiranja u Njemačkoj i dobijanja stipendija.

– Presretna sam što ćemo otvaranjem Info-centra polaznicama naših kurseva, osim učenja njemačkog jezika, sada moći ponuditi dodatne prateće besplatne sadržaje, kao što je savjetovanje o učenju od nastavnika, informacije o Njemačkoj te mnoge dodatne materijale za učenje njemačkog jezika – kazala je Hermelink, saopćeno je iz Goethe-Instituta.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2iTI0bF