FENA Novost: Radnici bugojanske ‘Čistoće’ spremno dočekali prvi ovogodišnji snijeg

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 15:09:24

Radnici bugojanske ‘Čistoće’ spremno dočekali prvi ovogodišnji snijeg

BUGOJNO, 5. januara (FENA) – Snijeg na startu 2017. nije iznenadio uposlene u JKUP “Čistoća“, koji su već s prvim padavinama izašli na bugojanske ulice.

Direktor ovog preduzeća Emir Sarajlić ističe da se čišćenje snijega vrši prema planu zimskog održavanja lokalnih puteva koji predviđa, između ostalog, da se pravovremeno i na adekvatan način reagira kada god se za to ukaže potreba.

-Osim radnika koji ručno uklanjaju snijeg, na terenu su tri velika vozila i jedan manji traktor za čišćenje snijega s ulica i trotoara. Nabavili smo dovoljne količine abrazivnog materijala i soli – kazao je.

Prioriteti su, naglasio je, čišćenje snijega u užem dijelu grada i bližim mjesnim zajednicama gdje saobraćaju autobusi, te nekim udaljenijim područjima.

-Ove godine, u funkciji je specijalno vozilo UNIMOG, tako da smo u mogućnosti posipati frakciju debljine 4-8 mm u udaljenijim naseljima, iako to nije naša zakonska obaveza – istaknuo je Sarajlić.

Po njegovim riječima, uspostavljena je dobra saradnja s načelnikom Bugojna, uposlenima u Službi za civilnu zaštitu i predsjednicima mjesnih zajednica, kada je u pitanju čišćenje snijega na teritoriji bugojanske općine.

-Angažiranjem mještana ili nekih drugih osoba koje imaju neophodnu mehanizaciju, doprinose tome da se snijeg očisti i na lokalnim putevima gdje je to vozilima “Čistoće“ onemogućeno – pojasnio je Sarajlić.

Podsjetio je vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih objekata na zakonsku obavezu da očiste snijeg na ulazima i pristupnim putevima koji vode do tih objekata.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2ieP7Iz