FENA Novost: Gutić: Stvorit ćemo embrion daljnjeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 15:16:24

Gutić: Stvorit ćemo embrion daljnjeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli

SARAJEVO, 5. januara (FENA) – Rad Univerziteta u Tuzli i planiranje kapitalnih projekata u 2017. godini bile su teme današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona (TK) i Univerziteta u Tuzli.

Otvoreno je više pitanja, među kojima i kadrovsko jačanje Univerziteta i prijem asistenata u radni odnos na Univerzitetu.

Premijer TK Bego Gutić izrazio je svoju, kao i spremnost Vlade TK, da pomognu jačanju ove visokoškolske ustanove, s posebnim akcentom na jačanje na dokazanim stručnjacima koji su se iskazali kroz proces studiranja na Univerzitetu u Tuzli.

Također, bilo je govora o realizaciji projekta rekonstrukcije objekta u Kampusu Univerziteta, za što je Vlada već obezbijedila sredstva.

– Nadam se da ćemo uskoro početi realizaciju ovog projekta za koji smo mi već osigurali naš dio dogovorene investicije. Očekujemo da se ovih dana kompletira i procedura u okvirima Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), kako bi smo mogli započeti i konkretne radove – kazao je Gutić.

Podcrtao je da je Vlada TK dosadašnjim aktivnostima i ulaganjima u Kampus pokazala jasnu orijentaciju da postepeno Univerzitet u Tuzli preseli na ovu lokaciju i time zaokruži naučno-istraživačku i obrazovnu cjelinu.

– Spajanjem na sistem daljinskog zagrijavanja, obnovom objekata u Kampusu u kojima se već izvodi nastava, rekonstrukcijom objekta što planiramo sa TIKA-om te rekonstrukcijom prilaza i ulaza u krug Kampusa, uz adaptaciju još jednog objekta koji planiramo, stvorit ćemo embrion daljnjeg razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli – istakao je premijer TK, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje Vlade TK.

(FENA) L.A.

http://ift.tt/2j7Rugm