FENA Novost: Na putevima u BiH saobraća se otežano, posebno preko planinskih prijevoja

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 14:02:35

Na putevima u BiH saobraća se otežano, posebno preko planinskih prijevoja

MOSTAR, 5. januara (FENA) – Obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila i tegljače na cestama preko planinskih prijevoja u Bosni i Hercegovini. Izdvajaju se dionice Sarajevo – Konjic (Ivan), Sarajevo – Olovo (Nišići), Sarajevo – Rogatica (Romanija), Olovo – Kladanj (Karaula), Bugojno – Kupres (Koprivnica), Prozor – Uskoplje (Makljen) i Gacko – Tjentište (Čemerno). 

U većem dijelu BiH prometuje se otežano i usporeno zbog snijega i poledice, posebice na dionicama u višim planinskim predjelima. 

Upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. 

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.  

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

_____________________

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

___________________

Na graničnim prijelazima Gradiška, Brod i Velika Kladuša pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera.

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zabrana je prometa za teretna vozila na graničnim prijelazima Klobuk i Deleuša, a ne preporučuje se promet ovih vozila na graničnom prijelazu Hum. 

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2hVNJwT