FENA Novost: Ministar Stefanović: Haradinaj je na tjeralici zbog teških kaznenih djela

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2017-01-05 15:43:06

Ministar Stefanović: Haradinaj je na tjeralici zbog teških kaznenih djela

BEOGRAD, 5. siječnja (FENA) – Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da Ramuš Haradinaj nije na tjeralici iz političkih razloga, već zbog ozbiljnih kaznenih djela te da očekuje da svaka zemlja koja odgovara na takvu vrstu tjeralice pokaže da joj je zakon važniji od politike.

Na pitanje što eventualno puštanje Haradinaja govori o srbijanskim tjeralicama ili o odnosu drugih država prema tim tjeralicama, Stefanović je odgovorio da ne zna što će donijeti nastavak pravnog procesa, javio je Tanjug.

Kazao je kako se politika nema pravo miješati u odluke tužiteljstava i sudova, dodavši kako Srbija Haradinaja traži zbog ozbiljnih kaznenih djela.

“Dakle, on nije na tjeralici iz političkih razloga, već zbog ozbiljnih kaznenih dječa, zločina počinjenih nad Srbima i važno je da svaka zemlja koja je na potezu i koja odgovara na takvu vrstu tjeralice, pokaže da joj je zakon važniji od politike i da može odgovori na zahtjev Srbije usprkos svim pritiscima koje trpi”, rekao je Stefanović.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2iLY2F0