FENA Novost: Otvorena dva mosta i dva asfaltna puta u Glodima i Kučić Kuli u Zvorniku

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-01 19:51:22

Otvorena dva mosta i dva asfaltna puta u Glodima i Kučić Kuli u Zvorniku

ZVORNIK, 1. oktobra (FENA) – Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić danas je svečano otvorio dva mosta i dva asfaltna puta u Zvorniku u naseljima Glodi i Kučić Kula.

Mještani povratničkog naselja Glodi  upriličili su prigodnu svečanost povodom otvaranja 1900 metara asfaltnog puta i dva mosta preko rijeke Drinjače, a od kojih jedan most vodi do novoizgrađenog turističkog kompleksa koje je nedavno otvorio povratnik iz Švedske Mehmed Ademović.

Veliku zahvalnost mještani su izrazili ministru Ramiću koji je zajedno sa potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem, gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem i predsjednikom Skupštine grada Zvornika Mersadom Mehmedovićem  svečano presjekao vrpcu i pustio na korištenje mještanima Glodi ove infrastrukturne objekte.

Mostovi su inače izgrađeni na trasi Marša mira, jedan pješački kojim se kreće kolona Marša, a drugi za vozila koji sada spaja opštinu Milići i teritorij grada Zvornika. Partner u realizaciji projekata je bio UNDP.

U povratničkom mjestu Kučić Kula putnom komunikacijom su povezani zaseoci Tahići- Subašići- Grebići.

Kroz ovakav vid spajanja naselja olakšana je i ubrzana komunikacija povratničkih sredina, a ovaj put će koristiti i mještanima okolnih naselja, tako da će ovim projektom putna komunikacija biti poboljšana za 2.000 građana Zvornika.

Prilikom obraćanja ministar Ramića, okupljenim povratnicima u oba mjesta, istakao je da će se uvijek iznaći mogućnost da se realizuju ovako važni projekti kojima se omogućuje lakši život ljudima na ovim prostorima i omogućuje opstanak na ovim prostorima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

 

 

 

                                                                                                     

(FENA) B.D.