FENA Novost: Analizirana pitanja iz oblasti poljoprivrede u upitniku Evropske komisije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-29 14:35:41

Analizirana pitanja iz oblasti poljoprivrede u upitniku Evropske komisije

BANJA LUKA, 29. decembra (FENA) – U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas su održani sastanci radnih grupa u vezi pripreme odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koji je BiH nedavno dostavio komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovora o proširenju Johanes Han.

Na sastancima o Poglavljima 11, 12 i 13, koja se odnose na oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike i ribarstva, utvrđen je način na koji će institucije dostavljati odgovore iz svojih nadležnosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih ministarstava, republičkih agencija, zavoda i instituta, koji su analizirali pitanja koje se odnose na pomenuta tri poglavlja i utvrdili nadležne institucije za izradu odgovora na svako pitanje, saopćeno je danas iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a. 

Bosna i Hercegovina je dobila 3.242 pitanja na koje treba da dostavi odgovore u roku od šest mjeseci.

– Republika Srpska je za razliku od Federacije BiH, u vrijeme ljetnih odmora, uspjela organizovati i odgovoriti na 2.510 potencijalnih pitanja i još preostaje da odgovori na 732 pitanja iz 37 oblasti – navedeno je u saopćenju.

(FENA) M.L.

http://ift.tt/2iIH9v2