FENA Novost: Sutra otvaranje zajedničke trgovinske kancelarije BiH i Srbije u Turskoj

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-25 13:26:49

Sutra otvaranje zajedničke trgovinske kancelarije BiH i Srbije u Turskoj

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) – Četvrti sastanak Trilateralnog trgovinskog komiteta između Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Republike Turske bit će održan sutra u Istanbulu.

Sastanku će prisustvovati zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić i domaćin sastanka ministar ekonomije Republike Turske Nihat Zajbekči.

Na kraju sastanka bit će potpisani ministarski zaključci i Uputstvo poslovnim zajednicama BiH i Republike Srbije o tome kako koristiti pomoć trgovinskih kancelarija Republike Turske u zemljama gdje ne postoji diplomatsko predstavništvo njihove matične države.

Istog dana, bit će održan i Poslovni forum kompanija iz tri države kojem će prisustvovati ministri, kao i ceremonija otvaranja Zajedničke trgovinske kancelarije BiH i Republike Srbije, koju će otvoriti  tri ministra, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) H.D.