FENA Novost: Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu izmjena Zakona o lijekovima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-28 16:13:04

Predstavnički dom PSBiH sutra o prijedlogu izmjena Zakona o lijekovima

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim bi mu bilo omogućeno da, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, imenuje dva nezavisna eksperta u sastav Stručnog vijeća Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Zadatak nezavisnih eksperata u Stručnom vijeću Agencije bi bio da zastupaju interese BiH, pravovremeno ukazuju na obaveze Vijeća ministara i daju stručni doprinos u pripremi konstruktivnih prijedloga za Vijeće ministara BiH.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma podržala je predloženi zakon, sa dva usvojena amandmana.

Poslanici bi sutra trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik Šemsudin Mehmedović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Izvještaj Evropske komisije o BiH za 2016. godinu.

Predviđeno je i imenovanje članova Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda.

Trebala bi biti razmatrana i ostavka Žike Krunića na mjesto člana Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH i Prijedlog odluke o razrješenju dužnosti člana Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH.

(FENA) D.V.

http://ift.tt/2hospMQ