Mia Dimšić

Nova imena region-scene: Mia Dimšić (video)

Muzika - regija Show Time

Kada neko ima tek 23 godine i nakon samo četiri singla dobije priliku za samostalni koncert u čuvenoj zagrebačkoj dvorani Lisinski, onda sigurno morate bolje upoznati to novo muzičko ime.

Mia Dimšić je pjevačica iz Osijeka, koja – po vlastitim riječima – svoj izraz najbolje pronalazi kroz mješavinu pop zvuka i country elemenata.

Zanimljivo, godinama je bila članica kulturno-umjetničkog društva i tamburaškog orkestra u rodnom gradu, te je, uz sviranje gitare i pjevanje, počela pomalo raditi i svoje pjesme. Nikada nije pohađala muzičku školu, u tom smislu bismo je mogli proglasiti ‘nepismenom’, ali slušanje muzike, dugotrajno sviranje i, najviše od svega, ono što nosi u sebi otvorilo joj je vrata u nove prostore o kojima nije smjela ni sanjati.

Koliko god bilo slučajno (lokalni tamburaški orkestar Džentlmeni trebao je ženski vokal za turneju po Americi, pa su poveli Miu – i nakon toga je sve krenulo), mlada pjevačica bi kad-tad iskoristila svoj potencijal.

Nakon singlova pod etiketom Croatia Recordsa “Budi mi blizu“, ”Slobodna” i posebno “Život nije siv“(pjesma s njenim tekstom i muzikom), koja je u hrvatskom eteru postala jedna od najslušanijih u ovoj godini, Mia je dobila nagradu za najboljeg izvođača 2016., koju joj je dodijelila Hrvatska diskografska unija.

Pjevačica je upravo objavila novi spot za pjesmu “Sanjaj me“, s kojom je nastupiti na 64. izdanju Zagrebačkog festivala, ali s kojom najavljuje i samostalni koncert “Život nije siv” koji će održati u u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, 29. 12.

Uz uzore sa svjetske pop country scene koje želi slijediti, kao što su Willie Nelson, Norah Jones i Taylor Swift, ili domaće zvijezde poput Nene Belana, Olivera Dragojevića, grupa Buđenje i Silente, Mia će sa svojim posebnim glasom i upečatljivom pojavom biti ime na koje sve više treba računati.