FENA Novost: Uloga mladih političara u jačanju saradnje zemalja regiona

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-23 07:23:57

Uloga mladih političara u jačanju saradnje zemalja regiona

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) – Omladinska konferencija “Uloga mladih političara u jačanju saradnje zemalja regiona” bit će održana danas u Sarajevu, povodom osnivanja i početka rada Asocijacije regionalne saradnje sa sjedištem u Republici Srbiji.

Ciljevi Konferencije su predstaviti osnovne ciljeve nove nevladine organizacije “Asocijacija regionalne saradnje” u Bosni i Hercegovini te razmijeniti iskustva i znanja s relevantnim predstavnicima mladih političara kako iz BiH tako i iz Republike Srbije u cilju ukazivanja na značaj regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa između balkanskih zemalja. Cilj je i da se dijalogom iznađu rješenja koja će ojačati saradnju i stvoriti neraskidivu vezu među tim zemljama.

Centralna tema Konferencije je “Uloga mladih političara u jačanju saradnje zemalja regiona” s tematskim osvrtima na stanje i budućnost BiH i regiona u ekonomiji, političkoj stabilnosti i uloge mladih kao pokretaču socioekonomskih promjena u regiji, najavljeno je iz Asocijacije za regionalnu saradnju.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hYYoFv