Hoću da dišemo, spot

Hoću da dišemo – pjesma za Zenicu, Sarajevo, Tuzlu…

Glas.ba RTV

U najvećim bh. gradovima i industrijskim zonama aerozagađenje je problem tokom cijele godine, ali je u zimsmkom razdoblju alarmantno. Tome je posvećena pjesma ”Hoću da dišemo, hoću da plešemo” u realizacije producentske kuće Refresh.

Pozvani od Fondacije Heinrich Böll, sa veseljem se pridružujemo velikoj grupi institucija i prijatelja koja se bori da vazduh koji dišemo bude bolji i zdraviji. Imali smo privilegiju da ovu pjesmu i spot napravimo sa najboljima: Adisom, Kuglom, Aidom, Edvinom, Mahirom, Borjanom, Miljanom, Almirom, Filipom… Nadamo se da će nas naši najmlađi, slušajući ovu pjesmu, natjerati da uradimo ono što su stariji već odavno trebali, riječi su poznatog reditelja Ademira Kenovića, direktora sarajevske producentske kuće Refresh, koja je realizovala ovaj video projekt.

Muziku je uradio bh. muzičar Adis Sirbubalo, tekst je napisao Almir Kurt Kugla, koji pjesmu i izvodi sa pjevačicom Aidom Mušanović-Arsić (inače magistrica klavira te korepetitorica Opere Narodnog pozorišta), a snimanje i produkciju obavio je Mahir Sarihodžić.