Gregorian koncert

Gregorian na oproštajnoj turneji u Beogradu i Zagrebu

Muzika - regija Show Time

Čuvena njemačko-engleska grupa, čiji repertoar čine moderne obrade srednjovjekovnih gregorijanskih korala, ali i rock hitova, na oproštajnoj turneji će nastupiti u Beogradu i Zagrebu, a Sarajevo im (opet) za sada nije u planu.

Prvi koncert Gregoriana u BiH bio je zakazan za 8. mart 2011. godine, ali je njihov nastup u Zetri otkazan ‘zbog tehničkih razloga’, koji su ostali nejasni budući da je grupa iste te večeri koncert izvela u Splitu i sutradan u Zagrebu.

Na ovim prostorima boravili su i 2013., izvodeći koncerte početkom aprila u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, ali BiH opet nisu pohodili.

Za početak 2017. najavljen je njihov “Master of Chants – Final Chapter Tour”, dakle koncertni oproštaj s publikom poslije punih 25 godina karijere.

U okviru ove turneje, zvanično je objavljeno, Gregorian će nastupiti 8. 2. 2017. u beogradskoj Hali sportova, te 9. 2. u zagrebačkoj Areni, a ulaznice su već puštene u prodaju.

Sarajevo se, nažalost, ponovo ne spominje i vjerovatno neće biti ni uvršteno u turneju, jer su svi termini u tom razdoblju već popunjeni.