FENA Novost: Predstavnici Jevrejske zajednice izrazili zadovoljstvo podrškom Općine Centar

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-20 16:30:14

Predstavnici Jevrejske zajednice izrazili zadovoljstvo podrškom Općine Centar

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) – Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je predsjednika Jevrejske zajednice u BiH Jakoba Fincija, predsjednika Jevrejske opštine Sarajevo Borisa Kožemjakina i člana Jevrejske zajednice u BiH Elija Taubera.

Finci je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju je Općina Centar pružala Jevrejskoj zajednici i Jevrejskoj općini u proteklom periodu.

– Općina Centar je jedna od rijetkih koja nam je uvijek pomagala i kada god smo imali određene projekte izlazila u susret. Zahvaljujući dosadašnjoj podršci Općine uspijevali smo zadovoljiti naše potrebe – istakao je Finci.

Naveo je da se dvadeset mladih Jevreja vratilo iz inozemstva u Sarajevo u proteklom periodu, te da su neki od njih upisali studije i zasnovali porodicu.

– Mladi se vraćaju i to je ono što je pozitivno. U 2015. godini jevrejska zajednica je postala bogatija za 10 beba što znači da život ide na bolje – kazao je Finci.

Načelnik Ajnadžić je naglasio važnost saradnje s Jevrejskom zajednicom i dodao da je Općina Centar uvijek na raspolaganju i da će podržati i participirati u projektima, a posebice kada je riječ o mladima. S tim u vezi zamolio je predstavnike Jevrejske zajednice da predlože mlade ljude kojima bi mogli osigurati sticanje prvog radnog iskustva.

– Pozivamo mlade da se prijave na poziv za finansiranje pokretanja privatnog biznisa. Postoji još niz oblasti u kojima želimo sarađivati s Jevrejskom zajednicom u BiH – zaključio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2gYhR6Y