FENA Novost: BIHAMK: Pojačan oprez u planinskim predjelima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-19 10:44:29

BIHAMK: Pojačan oprez u planinskim predjelima

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) – Radovi na području Hrvatske i dalje traju, upozoravaju se vozači na duža zadržavanja na graničnom prijelazu Bosanski Brod- Slavonski Brod.

Zbog završne faze radova, sutra od 09.00 do 15.00 sati, za saobraćaj će biti zatvoren taj granični prijelaz. Zbog radova, usporeno se saobraća i na graničnom prijelazu Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. 

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci M-17 Nemila-Žepče, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru. 

Pojačan oprez savjetuje se vozačima u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, gdje zbog niskih temperatura postoji mogućnost formiranja poledice na kolovozu. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2i5Z8Ho