FENA Novost: Klinički centar Univerziteta u Sarajevo domaćin simpozija i kongresa

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-15 07:30:33

Klinički centar Univerziteta u Sarajevo domaćin simpozija i kongresa

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) – Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) organizira dvodnevni simpoziji za zdravstvene radnike i saradnike Kantona Sarajevo pod nazivom “Demencija- zdravstveni i socijalni izazov za budućnost” i “Bolničke infekcije – strateški plan za savremene bolnice”.

Simpoziji se održavaju u Institutu za naučno istraživački rad i razvoj u Sarajevu 15.i 16. decembra i namijenjeni su zdravstvenim radnicima i saradnicima koji se bave navedenim resorima u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo.

Također je KCUS pokrovitelj je i 4. kongresa njegovatelja/ica u BiH s međunarodnim učešćem, koji će biti održan u hotelu Park u Vogošći, od 16. do 18. decembra. 

Predavači na skupovima su iz Turske, Austrije, Srbije, Hrvatske i Makedonije, certificirani treneri za demenciju, klinički koordinatori za bolničke infekcije, specijalisti kliničke farmakologije, specijalisti za javno zdravlje i kontrolu bolničkih infekcija.

Oni će prezentirati najnovija dostignuća u pružanju njege osobama kojima je ona potrebna, te savremene smjernice za unapređenja zdravstvene i socijalne zaštite osoba treće životne dobi.

Cilj najavljenih skupova, u kojima će participirati više od 150 učesnika, jeste uspostaviti mostove saradnje u cilju edukativnog osnaživanja profesionalca koji pružaju zdravstvenu i socijalnu skrb osobama treće životne dobi, te drugim osobama kojima je potrebna tuđa njega i pomoć, najavljeno je iz KCUS-a.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2hyJnKg