FENA Novost: Pejović: Crna Gora stabilno ka EU

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 14:26:10

Pejović: Crna Gora stabilno ka EU

PODGORICA, 13. decembra (FENA) – Crna Gora, otvaranjem pregovora u poglavljima poljoprivrede i ruralnog razvoja i socijalne politike i zapošljavanja, nastavlja stabilno da korača svojim evropskim putem, ocijenio je crnogorski ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović
 

Pejović je, povodom današnjeg otvaranja ta dva pregovaračka poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, naveo da je zadovoljan dinamikom kojom se realizuju pregovori, prenosi Portal RTCG.

“Sama činjenica da smo za nepunih pet godina pregovaračkog procesa otvorili 26 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, kao i da nekoliko drugih spremno čeka na skoro otvaranje, a jedno na zatvaranje, dovoljno govori o dobroj dinamici procesa, ali prije svega o kvalitetu odrađenog posla”, kazao je Pejović.

On je rekao i da današnje otvaranje poglavlja 11 i 19, vezanih za poljoprivredu i socijalnu politiku, potvrda dobrih rezultata koje su crnogorske institucije ostvarile tokom prethodnog perioda.

“Riječ je o veoma zahtjevnim i širokim poglavljima koja predstavljaju ozbiljan izazov za sve zemlje koje teže ulasku u EU. Ta činjenica čini naš uspjeh još većim i daje nam za pravo da budemo ponosni na svoja dosadašnja postignuća na putu prema EU”, ocijenio je Pejović.

 

(FENA) N.M.

http://ift.tt/2hAkUHj