FENA Novost: Saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-11 11:04:58

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) – Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Mjestimična poledica moguća je u višim planinskim predjelima, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na vožnju prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na asfaltiranju kružnog toka na magistralnom putu M-14 u Bosanskoj Krupi, danas do 12 sati na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila. Za teretna vozila i autobuse, saobraćaj je obustavljen do 15 sati. Za vrijeme obustave, u funkciji su alternativni pravci.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

(FENA) F.F.

http://ift.tt/2goj6Mz