clipovi

Deset najgledanijih YouTube clipova u 2016.

Glas.ba RTV

Deset najgledanijih YouTube clipova zajedno imaju 550 miliona pregleda, a ljudi su gledajući ih proveli više od 25 milijuna sati.

Od profesionalnih komičara, do amaterskih šala i pošalica, publika je doslovno poludjela za ovim mini filmovima. Pogledajte o čemu se radi. Clipovi su poredani po rezultatima pregleda.

  1. Adele Carpool Karaoke

Omiljene viralne serija James Cordena svoj su vrhunac dosegnule kada je komičar i voditelj ugostio Adele. Ovo dvoje Britanaca provozali su se kišnim engleskim ulicama i zaradili više od 138 miliona pregleda, postavši tako najgledaniji YouTube video ove godine.

  1. Pen-Pineapple-Apple_Pen/PIKO-TARO

Spot se ubrzano približava brojki od 100 miliona pregleda ova luckasta pjesma i popratni video postali su ovogodišnji “Gangnam Style”.

  1. What’s Inside a Rattlesnake Rattle?

Otac i sin otkrili su nam što to zvečka u čegrtušinom repu i zaradili 59,5 miliona pregleda.

  1. Nike Football Presents: The Switch ft. Cristiano Ronaldo

Najveća nogometna zvijezda i mladi wannabe-igrač zamijenili su mjesta u ovoj Nike reklami koja je pogledana 58 miliona puta.

https://youtu.be/scWpXEYZEGk

  1. Grace VanderWaal: 12-Year-Old Ukulele Player Gets Golden Buzzer

Na petom mjestu nalazi se dvanaestogodišnja Grace koja je svojim nastupom osvojila žiri i publiku emisije “America’s Got Talent”. Nastup ovog čuda od djeteta pregledan je 47 miliona puta.

https://youtu.be/eNxO9MpQ2vA

  1. Water Bottle Flip Edition

Popularni YouTube šaljivđije poznati kao Dude Perfect bacaju boce s vodom na različite površine. Pogledajte što je u tome tako posebno i zašto je ovaj video pregledan 43 miliona puta.

https://youtu.be/P8V_bx0L4RY

  1. Channing Tatum vs. Jenna Dewan Tatum’s Lip Sync Battle

Nikada prije nismo vidjeli Channinga Tatuma ovako rasplesanog, a show definitivno dostiže vrhunac kada na pozornicu uleti njegova supruga Jenna. Video koji je pregledan 36,9 miliona puta nije dostupan u našoj zemlji, ali zato stavljamo ovaj:

https://youtu.be/9NFKZD0jckw

  1. Donald Trump: Last Week Tonight with John Oliver

Emisije Johna Olivera veoma su gledane, ali niti jedna nije nadmašila clip u trajanju 21 minute u kojem gostuje novi predsjednik SAD. Ovaj video s Donaldom Trumpom ima već 31 milion pregleda.

https://youtu.be/DnpO_RTSNmQ

  1. The $21,000 First Class Airplane Seat

Poznati YouTuber Casey Neistat putovao je u visokom stilu i zatim sa svojim gledateljima podijelio taj video. Jedno od najboljih iskustava u njegovom životu, kako ga on opisuje, pregledano je više id 27 miliona puta.

https://youtu.be/84WIaK3bl_s

  1. Brothers Convince Little Sister of Zombie Apocalypse

Braća su iskoristila ošamućenost svoje sestre nakon vađenja umnjaka kako bi ju uvjerili da zombiji dolaze po njih. Urnebesni video pogledan je 22 miliona puta.

https://youtu.be/-hVWEefD5ag

 

Izvor: Time/MTV.com,hr