Neil Young - Post Malone - Deniece Williams

Nova svjetska izdanja: Neil Young, John Cale, Post Malone…

Muzika - svijet Show Time

Među nekoliko desetaka izvođača čiji su se novi albumi danas zvanično pojavili na tržištu,  najzvučnije ime je Neil Young sa svojim 37. studijskim albumom Peace Trail. Prve reakcije su mješovite, od vrlo dobrih do srednjih ocjena, a uglavnom je najveće iznenađenje što vremešni kanadski rock kantautor materijal nije snimio sa Promise of the Real, pratećim bendom na prošlogodišnjem albumu i koncertima, već sa dvojicom studijskih muzičara, bubnjarom Jimom Keltnerom i basistom Paulom Bushnellom.

Puno više pažnje privukao je art rock autor John Cale (ex Velvet Underground), koji je ponudio remasterirano i znatno prošireno izdanje svog live-solo albuma Fragments of a Rainy Season iz 1992. godine.

Pozornost je privukao i debitantski album Stoney koji potpisuje američki hip hop izvođač Post Malone, a možda najviše zbog nekoliko gostiju na albumu, među kojima su reper 2 Chainz te svjetska teen-pop megazvijezda Justin Bieber (u pjesmi ”Deja Vu”).

Danas se pojavio i In the Next Life, šesti studiijski album američke indie-folk kantautorice Marie Taylor, a možda najveću pažnju ima jedna kompilacija – Black Butterfly: The Essential Niecy. Riječ je o kolekciji pjesama vremešne američke soul, gospel i r&b pjevačice Deniece Williams iz njenog zlatnog razdoblja u 1980-im i ’90-im godinama, kada je četiri puta osvajala trofej Grammy.

https://youtu.be/WOi5MRa5YBQ?list=RDWOi5MRa5YBQ