FENA Novost: Posjeta NATO izaslanstva iz Brisela Ministarstvu odbrane BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-08 16:18:03

Posjeta NATO izaslanstva iz Brisela Ministarstvu odbrane BiH

SARAJEVO, 8. decembra (FENA) – Zamjenik ministra obrane za politiku i planove Sead Jusić primio je danas u posjetu NATO tim iz Brisela, dr. Alberta Bina i dr. Nadju Milanovu, a povod posjete bio je sagledavanje potpore koju NATO može pružiti Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH) u pogledu implementacije Preporuka NATO-a iskazanih u dokumentu “Samoprocjena izgradnje integriteta”.

Jusić je zahvalio predstavnicima NATO-a na svestranoj potpori koju pružaju u pogledu izgradnje integriteta u obrambenom sistemu.

Generalni inspektor, general Enes Husejinović i rukovodioci organizacionih jedinica MOBiH informirali su goste o trenutnom stanju u pogledu implementacije Preporuka iskazanih u prethodno navedenom dokumentu.

Bin je napomenuo da MOBiH i Oružane snage već duži period aktivno sudjeluju u procesu izgradnje integriteta te istakao da su prepoznati kroz rad njihovog PSOTC-a, implementacijom NATO certificiranih tečajeva iz ove oblasti, i čestitao na donošenju strategijskog dokumenta “Plan borbe protiv korupcije i izgradnje integriteta” na državnom nivou.

Milanova je istakla impresioniranost zbog napretka MOBiH od 2014. godine u ovoj oblasti.

Na kraju sastanka dogovoren je način daljnje suradnje, pri čemu su predstavnici NATO-a iz Brisela obećali dodatnu pomoć i potporu MOBiH u kontekstu izgradnje integriteta, saopćeno je iz MOBiH.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hk8i76