FENA Novost: Više od 800 turista blokirano na indijskim otocima zbog lošeg vremena

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 11:33:49

Više od 800 turista blokirano na indijskim otocima zbog lošeg vremena

NEW DELHI, 7. decembra (FENA) -Više od 800 turista, među kojima su i međunarodni putnici, blokirani su na indijskim jugoistočnim otocima Andaman i Nicobar zbog ekstremno lošeg vremena, saopćila je u srijedu Indijska mornarica.

Mornarički portparol, kapetan D.K. Sharma, izjavio je da su četiri mornarička broda poslana na otok Havelock, koji je 36 kilometara udaljen od Port Blaira, prijestolnice Andamanskih i Nicobarskih otoka, kako bi evakuirali blokirane ljude iz straha od potencijalne ciklonske oluje na otocima.

Kazao je da su četiri mornarička broda stigla u regiju ali da nisu mogli produžiti prema otoku Havelock zbog lošeg vremena i nemirnog mora.

– Više od 800 turista blokirano je na otoku Havelock i mi smo spremni na evakuaciju, čekajući da se vrijeme popravi –  dodao je.

Mornarički portparol je izjavio da će brodovi evakuirati turiste s otoka Haveloick i prebaciti ih trajektima u Port Blair, odakle bi mogli otputovati prema svojim destinacijama.

– Naš najviši prioritet je sigurnost turista – kazao je.

Popularna turistička destinacija poznata po svojim plažama, Havelock je najveći u lancu otoka koji se nalaze u arhipelagu Ritchie. Na hiljade turista posjeti otok u decembru kako bi na njemu dočekali Novu godinu. 

(FENA) B.D.

http://ift.tt/2gBAApx