FENA Novost: Gradonačelnik Sarajeva primio ambasadoricu Švicarske

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-07 16:23:39

Gradonačelnik Sarajeva primio ambasadoricu Švicarske

SARAJEVO, 7.decembra (FENA) – Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu Švicarske Konfederacije u BiH Andreu Rauber Saxer, kojoj je poželio uspješan mandat u BiH i nastavak dobre saradnje Grada Sarajeva sa Ambasadom Švicarske u BiH.

Komšić i ambasadorica Rauber Saxer su se složili da je dosadašnja saradnja između Grada Sarajeva i Švicarske Konfederacije bila izrazito uspješna, te su izrazili nadu da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Ambasadorica je posebno istakla zajednički rad na projektu „Reactivate Sarajevo“ te je uručila pozivnicu gradonačelniku da posjeti postavku pod naslovom „Sarajevo sada: narodni muzej“ čiji su autori Urban Think-Tank ETH Zurich i arhitekti Baier Bischofberger koja će biti izložena u Historijskom muzeju do 31. januara 2017.

Gradonačelnik Komšić je zahvalio Ambasadi na pomoći koju je Švicarska Konfederacija pružala i pruža Bosni i Hercegovini, a naročito za donaciju opreme za žičaru iz Grächena, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2hiWTAo