FENA Novost: Sutra seminar „Trgovina ljudima u svrhe radne eksploatacije“

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-04 15:40:00

Sutra seminar „Trgovina ljudima u svrhe radne eksploatacije“

SARAJEVO, 4. decembra (FENA) – Seminar za bh. sudije i tužioce o temi: “Trgovina ljudima u svrhe radne eksploatacije” najavio je za sutra u Sarajevu Centar za edukaciju sudija i tužilaca (CEST) u Federaciji BiH u saradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Međunarodnim forumom solidarnosti „EMMAUS“. 

Najavljeni uvodničari su direktor CEST-a FBiH Armen Murtezić i direktor Odjela za ljudsku dimenziju pri Misiji OSCE-a u BiH Fermin Cordoba.

U tematskom dijelu, prezentatatori će biti sutkinja Vrhovnog suda FBiH Ljiljana Filipović, tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sena Uzunović, sudija žalbenog suda u Haagu Kees Klomp, tužiteljica Tužilaštva Brčko Distrikta Sadika Fatić isudija Okružnog suda u Banja Luci Dragan Aćić. 

Seminar je dio regionalnog projekta „Povećanje ekspertize pravosudnih institucija o trgovini ljudima u Albaniji i Bosni i Hercegovini: Tretman žrtava i žrtava svjedoka trgovine ljudima“. Cilj projekta je ojačati kapacitete navedenih zemalja u oblastima istraga, gonjenja i suđenja u predmetima trgovine ljudima u skladu s važećim standardima Evropske unije.

(FENA) H.D.

http://ift.tt/2fW7ODW