EKV

Zadnja 4 albuma EKV-a remasterirani za LP i CD

Muzika - regija Show Time

Uobičajeno najdinamičnije razdoblje u diskografiji je kraj godine i vrijeme darivanja, pa novo izdanje Mascom Recordsa za mnoge može biti idealan poklon.

Beogradska izdavačka kuća juče je zvanično na tržište pustila zadnja četiri studijska albuma kultne grupe EKV – ”Ljubav” (1987), ”Samo par godina za nas” (1989), ”Dum dum” (1991) i ”Neko nas posmatra” (1993) na vinilu i CD-u.

Za sva ova izdanja obavljen je digitalni remastering originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca i taj posao je, zapravo, urađen prošle godine, ali bio je dostupan samo u digitalnom formatu. Od 1. 12., pak, možete ih kupiti i u fizičkom obliku – kao CD ili gramofonske LP ploče, što je sve popularniji svjetski trend.

I omoti albuma su redizajnirani i vizuelni identitet im je opet dao Vuk Veličković, koji je radio dizajniranje originalnih izdanja zajedno sa članovima grupe.

Budući da je EKV (Ekatarina Velika) bio jedna najutjecajnijih rock grupa na prostoru bivše zemlje tokom 1980-ih i da njihove pjesme još uvijek imaju magiju kojom privlače ne samo publiku tog vremena, već jednakom snagom i nove generacije, s velikom vjerovatnoćom možemo očekivati remastering njihova prva tri studijska albuma (Katarina II, Ekatarina Velika i S vetrom u lice) i možda poneki koncertni.

EKV