FENA Novost: Emir Povlakić reizabran za zamjenika predsjedavajućeg CDMSI-a

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-01 15:02:31

Emir Povlakić reizabran za zamjenika predsjedavajućeg CDMSI-a

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) – Rukovodilac sektora za dozvole, digitalizaciju i kordinaciju u emitovanju Regulatorne agencije za komunikacije Emir Povlakić jednoglasno je reizabran za zamjenika predsjedavajućeg Upravnog komiteta za medije i informaciono društvo Vijeća Evrope (CDMSI).

Imenovan je na 11. sastanku tog komiteta koji se od 29. novembra do 2. decembra održava u Strazburu.

Pod nadležnošću Komiteta ministara Vijeća Evrope, CDMSI prati rad u oblasti medija, informacionog društva i zaštite podataka, fokusirajući se na zaštitu i promociji ljudskih prava, prvenstveno člana 10. Evropske konvencije o ljudskim pravima, slobodu izražavanja i informiranja, nezavisnost i pluralizam medija, ali se bavi i pitanjima vezanim za nove komunikacione tehnologije. 

Upravni komitet priprema dokumente i smjernice te organizuje konferencije i seminare koji služe zemljama članicama za interaktivnu razmjenu informacija i iskustava, s ciljem promoviranja standarda Vijeća Evrope. 

Reizbor Emira Povlakića za zamjenika predsjedavajućeg CDMSI-a predstavlja još jedno u nizu priznanja Agenciji da raspolaže s kadrovima koji su sposobni odgovoriti izazovima današnjice u oblasti medija i informacionog društva, ali isto tako i da BiH, kao članica Vijeća Evrope, dosljedno primjenjuje evropske standarde u oblasti regulacije medija, saopćeno je iz RAK-a.

(FENA) M.B.

http://ift.tt/2gMdi18