FENA Novost: Završilo okupljanje bh. rukometnih selekcija na Ilidži

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-27 23:17:17

Završilo okupljanje bh. rukometnih selekcija na Ilidži

SARAJEVO, 27. studenoga (FENA) – Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman izjavio je kako je iznimno zadovoljan odrađenim mini pripremama U-16, U-18 i reprezentacije lige BiH na Ilidži.

– Ponovno smo imali skoro 90 ljudi na okupu. Obavili smo treninge sa svim selekcijama. Imali smo i kontrolne utakmice između selekcija U-16 i U-18, te između U-18 i selekcije lige BiH. Radili smo na stvarima koje smo već uveli i u A reprezentaciju i nastavljamo dalje – izjavio Šuman.

Na okupu u hotelu „Hollywood“ i to je ovo već drugi put u posljednja dva mjeseca da se u ovakvom broju skupe mladi rukometaši iz BiH, a do lipnja sljedeće godine planirana su još četiri takva okupljanja, priopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Osim treninga i test utakmica, stručni stožer je zajedno s ekipom profesora s Fakulteta za tjelesni odgoj i sport iz Tuzle obavio i testiranja za igrače iz selekcije lige BiH.

– Unijeli smo sve podatke u bazu podataka, a to smo na prvom okupljanju uradili i za igrače U-16 i U-18. Sve igrače ćemo sada pratiti na drugačiji, kvalitetniji način. Uglavnom, na ovom okupljanju uradili smo sve zacrtano. Drugačije sve izgleda i igračima, sistem rada im je nov, imali su priliku da rade i žive zajedno, druže se i to je nešto s čime se do sada u ovom broju nisu susretali – istaknuo je Šuman.

U siječnju sljedeće godine planirano je gostovanje A reprezentacije u Makedoniji, gdje bi protivi reprezentacije domaćina, koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, trebale biti odigrane dvije utakmice.

Nakon toga dogovrena je i prijateljska utakmica u Beogradu s reprezentacijom Saudijske Arabije.

Bilal Šuman najavio je kako će se u narednom razdoblju raditi i na formiranju U-14 reprezentacije.

– Prvo ćemo selektirati igrače po regijama, pa onda njih 25 izabrati za reprezentaciju. To je sada u planu – dodao je Šuman.

(FENA) R.G.

http://ift.tt/2fppdVm