Erotika

Top 30 čudnih činjenica o seksu koje možda ne znate

Jedi moli voli Ljubav Metropol

21

Osjetljivosti klitorisa proističe iz njegovih 8000 živčanih vlakana, što je dvostruko više nego u penisu.

22

Kako se kod žena primiče orgazam, njena vagina se počinje smanjivati za čak 30%. Upravo ova kontrakcija povećava osjetljivost koja pomaže da žena stigne do vrhunca.

23

Masturbacija je poznata kao ‘oslobađanje emocija i hormona’, pa se smatra da može pomoći kod lakših oblika depresije.

24

Kako bi saznali koliko testosterona muškarac ima, usporedite dužinu njegovog prstenjaka s kažiprstom. Duži prstenjak u odnosu na kažiprst znači više testosterona u tijelu.

25

Prosječnoj ženi trebaju najviše 4 minute da dođe do klimaksa masturbacijom, dok im tokom seksa uglavnom treba 10-20 minuta.

26

Ovo bi mogla biti jedna od najčudnijih činjenica u vezi seksa za koju ste čuli: žene koje su sklone migrenama imaju želju za više seksa, što se tumači time da im orgazmi mogu ublažiti bol od migrene.

27

Oko 1% žena može postići potpuni orgazam isključivo ako im se stimuliraju grudi.

28

Gotovo dvije trećine svih muškaraca i žena su maštali o drugoj osobi za vrijeme spolnog odnosa s partnerom. Tipično, oni koji o tome maštaju u stvarnosti nisu time poželjeli da imaju odnos s drugom osobom, nego to čine da povećaju svoje, pa i partnerovo zadovoljstvo.

29

Žene su više spremne za vođenje seksa tokom ovulacije nego u bilo koje drugo vrijeme, a to se događa zbog unutrašnje želje njihovog tijela da se oplodi ovulirano jajašce

30

Većina žena koje izgube nevinost u dobi između petnaeste i devetnaeste zapravo su željele čekati malo duže. Ipak, većina tinejdžerica gube nevinost do 17. godine, a one koji nisu izgubili nevinost do 24. godine imaju tendenciju da ostanu djevice.

Erotske umjetničke fotografije