U Bosni sutra umjereno oblačno, u Hercegovini postepeno razvedravanje

Desk FENA

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) – U Bosni će sutra preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će jutro biti pretežno oblačno, a u ostatku dana doći će do postepenog razvedravanja.

U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i u Posavini. Tokom dana ponegdje u Bosni sa slabom rosuljom. U večernjim satima jače naoblačenje doći će sa sjevera što će u Bosni usloviti kišu. Vjetar će biti slab, u Bosni sjeverni, a u Hercegovini zapadni. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 8 do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Jutarnja temperatura iznosit će oko 5, a dnevna oko 13 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2, Kupres 6, Bihać, Gradačac i Ivan-sedlo 8, Banja Luka, Goražde, Livno, Prijedor i Sanski Most 9, Bijeljina, Bugojno i Sarajevo 10, Sokolac i Zenica 11, Trebinje 12, Mostar i Zvornik 13, Neum i Tuzla 14 i Čapljina 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L.A.