FENA Novost: Forum o tržištu električne energije u BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-22 10:34:08

Forum o tržištu električne energije u BiH

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) – Tim za međunarodnu trgovinu i investicije Britanske ambasade u Sarajevu i grupacija Alfa Energy, međunarodna konsultantska firma za energetiku, organizatori su foruma pod nazivom „Tržište električne energije u Bosni i Hercegovini: Prilike i izazovi za komercijalne potrošače“ koji će biti održan sutra u Sarajevu. 

Forum će otvoriti britanski ambasador u BiH Edward Ferguson i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Tržište električne energije u BiH je otvoreno od januara 2015. godine, što znači da svi komercijalni potrošači imaju mogućnost izbora snadbjevača električne energije. Otvaranje tržišta je sa sobom donijelo i neke nejasnoće, te je do sada samo jedan procenat firmi iskoristio svoje mogućnosti za optimizaciju potrošnje i smanjenje fiksnih troškova poslovanja, što je u praksi značajno za svaki biznis.

Forum je prilika da komercijalni potrošači, regulatorna tijela i sami snabdjevači u otvorenoj diskusiji predstave mogućnosti koje nudi otvoreno tržište električnom energijom u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

(FENA) L.A.