FENA Novost: U Bugojnu održana izvještajno-izborna Skupština demobilisanih boraca

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-21 14:43:03

U Bugojnu održana izvještajno-izborna Skupština demobilisanih boraca

BUGOJNO, 21. novembra (FENA) – Izvještajno-izborna Skupština Organizacije demobilisanih boraca 1992.-1995. Srednjobosanskog kantona, Općinski odbor Bugojno, održana je u tome gradu.

Za predsjednika Općinskog odbora ponovo je izabran Suad Hajdarević, a tom prilikom imenovani su i drugi organi neophodni za buduće djelovanje ove organizacije na teritoriji bugojanske općine.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Fajko Mešan, a za njegove zamjenike Mirsad Ćatić i Dervo Druško.

Predsjednik Nadzornog odbora je Amir Zec, a Suda časti Edin Mlaćo.

Između ostalog, na Skupštini je prezentiran Izvještaj o dosadašnjem radu ove boračke organizacije.

– Zahvaljujući sredstvima koja od aprila dobijamo iz općinskog budžeta, u prilici smo da pomognemo našim najugroženijim članovima kojih je, nažalost, sve više – kazao je Hajdarević.

Prioritet u budućim aktivnostima bit će, dodaje, zapošljavanje demobilisanih boraca, posebno onih koji su materijalno najugroženiji.

-Svi nezaposleni demobilisani borci, koji su na Birou za zapošljavanje, trebali bi imati mjesečnu naknadu od 100 KM. Radit ćemo i na ostvarivanju boračkog dodatka – naglasio je.

Stav delegata Skupštine je da aktuelni Zakon o pravima boraca nije dobar, te da bi se nadležne strukture vlasti trebale “hitno pozabaviti rješavanjem pitanja onih koji su odbranili državu od agresije”. 

(FENA) L.A.