FENA Novost: Predložen pritvor osumnjičenom za napad i iznudu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-21 11:03:51

Predložen pritvor osumnjičenom za napad i iznudu

BANJA LUKA, 21. novembra (FENA) – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je određivanje pritvora za Ognjena Mrđu (1988.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda nad sugrađaninom Davorom Malićem (1991.) – potvrdila je danas Feni glasnogovornica ovog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Osumnjičeni ga je zajedno s Andrejom Pravdićem iz Banje Luke, a zbog duga u novcu koji je Malić imao prema njemu, fizički napao, te nakon što su ga automobilom odvezli u jedno banjalučko naselje, oduzeo mu novac, mobilni telefon, patike i bankovnu karticu.

Izvještajem koji je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu obuhvaćen je i Andrej Pravdić zbog krivičnog djela pomaganja u iznudi. Ovaj mladić će se u nastavku krivičnog postupka braniti sa slobode.

Tužilac je predložio pritvor za Mrđu zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo te zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo izazvati uznemirenje javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

(FENA) L.A.